Boksere tager godt imod yoga

I USA har man længe tilbudt yoga til kampboksere og andre sportsudøvere. Nu er trenden kommet til Danmark. Bokserne får nemlig færre skader, hvis de supplerer træningen med yoga.

En amerikansk trend er kommet til Danmark. Det er bokseklubben i Valby , Bokseinstituttet, der introducerer det amerikanske koncept med yoga for boksere. Hver søndag lader klubbens kamp- og motionsbokserne, handskerne hvile, og ruller yogamåtten ud.

Jeg var i New York for nogle år siden, og der besøgte jeg nogle bokseklubber, som tilbød bokserne yoga, som supplement til træningen. Kombinationen af boksning og yoga, giver rigtig god mening, for bokserne bevæger sig meget ensidigt, og derfor kan de blive stive i resten af kroppen. En større smidighed vil mindske boksernes skader. Det viser erfaringerne fra USA , siger leder af Bokseinstituttet Lars Larsen.

Boksning og yoga kan umiddelbart synes, som et umage par, men bevægelsesformerne har faktisk det helt grundlæggende tilfælles.
Boksning handler i den grad om nærvær. Om at være tilstede i nuet og kunne holde fokus. Og præcis den disciplin dyrker man jo også i yoga, så derfor er yogaen også god mental træning for bokserne , fortæller Lars Larsen.

De to yogalærere er fra Kreativ Yoga på Frederiksberg, og har stor erfaring med at undervise sportsudøvere.
Jeg har arbejdet en hel del med sportsudøvere. Og det er helt typisk, at de bliver stive i de dele af kroppen de ikke træner så målrettet. Derfor er det en god ide at supplerer hård træning med yogaens blide stræk og kropsbevidsthed. Smidighed og kropsbevidsthed, mindsker chancen for at få skader , forklare Pia Olsen.

Yogalærer Anki Petersen er imponeret over bokserne.
De er utroligt disciplinerede og dygtige til at modtage instruktioner. Jeg har også været overrasket over, hvor godt de har taget imod yogaen. Mange af dem fortæller, at de har det rigtig godt i kroppen efter yoga. Og en har endda valgt at tage sin mor med til yoga. Det er skønt, siger Anki Petersen.

Yoga-undervisningen der i første omgang var tænkt som en forsøgsordning, har nu fået en fast plads på programmet. Og hvis behovet fortsat vokser, vil Lars Larsen ikke udelukke, at der bliver oprettet flere yogahold i løbet af året.
For yderligere information kontakt Leder af bokseinstituttet Lars Larsen på 28685819 og yogalærer fra Kreativ Yoga Pia Olsen på 22793716

Se også: www.bokseinstituttet.dk
Og www.kreativyoga.dk

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *