Billigere medicin mod mavesår og blodtryk

En del nordjyder, der bruger medicin mod mavesår og blodtryk skal skifte til et andet medikament i midten af november, hvis de stadig vil have tilskud til det. Det betyder ikke noget for deres helbred, men det betyder noget for deres pengepung. De vil i gennemsnit spare 700 kr. om året.

Tilskudsregler bliver ændret

Årsagen er, at reglerne for tilskud til nogle typer medicin bliver ændret 15. november. Det betyder, at ca. 50 dyre blodtryksmidler og 20 mavesårspræparater mister det offentlige tilskud, fordi patienterne kan behandles ligeså godt med andre lægemidler – men for meget færre penge.

Undgå ubehagelige overraskelser

Derfor skal nordjyderne være opmærksomme på ændringen næste gang, de skal hente en ny portion medicin på apoteket. Ellers kan de få en ubehagelig dyr overraskelse.

De bør først kontakte deres egen læge, som kender alt til ændringerne. Han kan fortælle, om deres medicin er uden tilskud, og i så fald skrive ny medicin ud. De kan også gå ind på www.laegemiddelstyrelsen.dk, hvor de kan læse om de nye regler for de forskellige medikamenter.

Eksperterne vurderer, at der ikke er den store forskel på virkningen af de lægemidler, der mister tilskud og dem, der bevarer tilskuddet. De fleste patienter vil derfor kunne skifte til andre præparater uden problemer.

Hvis lægen i enkelte tilfælde vurderer, det alligevel er nødvendigt for patienten at fortsætte med det nuværende middel, kan han søge om tilskud til medicinen til netop den patient.

Mange penge at spare

Hvorfor nu alle de ændringer Det skyldes ganske enkelt, at der er kommet billigere lægemidler på markedet, efter at patenter på dyrere originale præparater er udløbet.

Det er Lægemiddelstyrelsen, der regulerer tilskuddet til medicin. Den vurderer, der er mange penge at spare. Patienterne og det offentlige sparer til sammen ca. 300 mio. kr. om året.

For Region Nordjylland er besparelsen ca. 20-30 mio. kr. om året.
Den enkelte patient sparer i gennemsnit omkring 700 kroner om året i egenbetaling.

Yderligere informationer

Læs mere om de ændrede tilskudsregler til blodtryksmedicin
Læs mere om de ændrede tilskudsregler til mavesårsmedicin

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *