Astma- og allergiramte kan nu sove roligt

Allergikere med husstøvmideallergi og astma er blevet storforbrugere af silkedyner og –puder. Fyldet består ikke af dun og fjer, men i stedet naturens mest allergivenlige materiale: silke. Produkt–sundhedsmærket Øko–Tex 100 letter valget mellem de forskellige typer silkeprodukter.

Der dukker flere og flere typer silkedyner op på det danske marked, og derfor skal man holde tungen lige i munden for at vælge rigtigt. Teknologisk Institut beskriver mærkningsordningen således på hjemmesiden www.okotex.dk:

"Øko–Tex er verdens førende sundhedsmærkning for tekstiler. Kend den på mærket ’Tiltro til textiler’. Mærket viser, at varen er testet og godkendt ud fra de krav, den internationale Øko–Tex–forening har stillet."

I dag er det kun Nordic Comfort, der på det danske marked for silkedyner og
–puder kan leve op til de skrappe krav.

Dansk producent tager ansvar og kvalitet alvorligt

Anna Hjøllund er medstifter af den danske virksomhed Nordic Comfort, der får specialfremstillet sine silkeprodukter efter meget strenge kvalitetskrav. Håndlavede kvaliteter af den fineste silke har sikret Nordic Comfort det eftertragtede Øko–Tex 100–sundhedsmærke og hun tager ansvaret seriøst, for i sidste ende er det bl.a. de allergi– og astmaramte danskere, der får større livskvalitet ud af anstrengelserne.

"Det er helt afgørende for eksempelvis forældrene til et astmaplaget barn, at de kan stole 100 % på materialerne, de omgiver sig med. Ikke mindst når det kommer til sengetøj og dyner, for man bruger jo en tredjedel af sit liv i sengen", siger Anna Hjøllund, der netop er hjemvendt fra Kina, hvor Nordic Comfort udvælger silken og får dyner og puder lavet i hånden.

Man bør som bevidst forbruger altid kigge efter Øko–Tex 100–standarden. Den garanterer, at der ikke er brugt nogen kemikalier i produktionen. Meget få silkeprodukter overholder denne standard, da der ofte bruges blege– og blødgøringsmidler til at udbedre en fra naturens side grov silkekvalitet.

Mulberry–silke fra specielt Xuzhou i Jiangsu–provinsen er af den særlige type meget fin silke, der ikke behøver de unaturlige tilsætningsstoffer. På grund af et optimalt klima for silkeproduktion giver Xuzhou forbrugere og feinschmeckere noget af verdens mest eftertragtede silke.

–––

Vedhæftede billeder og brochuremateriale kan frit anvendes og citeres.
 

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *