Assens Kommune med i største Kun med Kondom kampagne nogensind

Sundhedsstyrelsens Kun med Kondom kampagne løber af stablen i uge 37-38. Og det er et rekordstort antal kommuner, der over hele landet støtter op om kampagnens budskab om vigtigheden af sikker sex.

Snart vil de 18-22 årige i Assens Kommune få hovederne fyldt med indslag og informationer om kondomer og om risikoen for at få en sexsygdom, hvis de ikke bruger dem. Assens Kommune er nemlig blandt de 87 kommuner, som deltager i Sundhedsstyrelsens landsdækkende kampagne Kun med kondom 2011 der igen i år løber af stabelen fra d. 12. 25. september. Det er en fremgang fra sidste års 81 deltagende kommuner.

I Sundhedsstyrelsen glæder man sig over den rekordstore opbakning til Kun med Kondom 2011:

– Det er meget positivt, at stadig flere kommuner hvert år gør en stor indsats for at oplyse unge om risikoen ved at dyrke ubeskyttet sex.
Den massive opbakning fra kommuner, uddannelsesinstitutioner og en lang række andre aktører sender et stærkt signal om viljen til at gøre en forskel siger Annemarie Knigge, enhedschef for Sunde Rammer i Sundhedsstyrelsen.

Kondom på agurk
I Assens Kommune tages mange forskellige midler i brug for at nå de unge. I de to kampagneuger uddeles der blandt andet kondomer til de unge fra fittnesscentre og fra Havana Bar i Assens, ligesom at der uddeles kondomer ved halballet i Aarup den 24. september.

Den 20. september er der særligt fokus på uddannelsesinstitutionerne, hvor kommunens sygeplejerskestuderende uddeler kondomer på VUC, Handelsskolen og Gymnasiet i Glamsbjerg. Og som en ekstra sjov happening testes nogle af elevernes kondomfærdigheder ved en konkurrence, hvor det gælder om hurtigst muligt at rulle et kondom på en agurk. Det sker i spisefrikvarteret mellem kl. 11.50-12.30, Langbygårdsvej 6.

På nationalt plan kan man forvente at støde på Kun med Kondom kampagnen en lang række steder. Udover reklamefilm, tv, radio, plakater samt artikler i en række magasiner og blade, bliver man på www.facebook.com/kunmedkondom mødt af en masse oplysende kampagnetiltag nogle mere særprægede end andre. Alt dette for at sætte fokus på vigtigheden af sikker sex.

Se hvilke lokale aktører, der deltager i Assens Kommune på www.sexogsamfund.dk/kunmedkondom

Yderligere oplysninger
Helle Andersen, Leder for staben Sundhedsfremme og Uddannelse, tlf: 64747172 / 23433784, hella@assens.dk

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *