Aqua jogging med høj intensitet er effektiv træning for ældre

Det er af stor betydning at ældre mennesker træner både deres kondition og muskelstyrke for at sikre en aktiv og uafhængig livsstil. Desværre har en stor del af den ældre befolkning begrænset mobilitet og dette kan sammen med andre aldersrelaterede forandringer begrænse deres evne til at deltage i forskellige former for motionstilbud. En mulig form for motion for personer med begrænset mobilitet, smerter eller dårlig balance kan være såkaldt aqua–jogging.

Denne form for løb i vand er primært brugt af løbere i forbindelse med skader. Ved at bruge et specielt bælte kan man holde sig flydende og efterligne løbebevægelserne i vandet.

For at finde ud af hvor effektivt aqua–jogging er, blev 29 raske ældre kvinder rekrutteret i en svensk undersøgelse. Kvinderne var i gennemsnit 69 år og blev inddelt i en trænings– og kontrolgruppe.

Træningsgruppen udførte aqua–jogging i form af intervaltræning. Dette var for at sikre en høj arbejdsintensitet gennem længere tid. Træningen blev udført to gange om ugen i otte uger altså i alt 16 træningsgange. Selve træningen varede 48 min og bestod af 7 min opvarmning efterfulgt af 3 x 10 min intervalarbejde og derefter 7 min "nedkøling". Intervalperioderne var adskilt af 2 min pause. Der blev i intervalperioderne trænet ex 3 min på 75% af max puls og derefter 2 min på 80% af max puls udført som 40/20 sekunders intervaller og det hele blev gentaget to gange.

Læs hele artiklen¨på Go–motion.dk
 

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *