Apotekerforeningens Politisk Årsskrift 2010 er nu udkommet

Danmark har en billig og sikker apotekssektor, hvor borgere i hele landet har let adgang til medicin og rådgivning på højt niveau. Sektoren er velfungerende, men der er altid plads til forbedringer. Danmarks Apotekerforening har derfor i foreningens Politisk Årsskrift 2010 formuleret en række bud på, hvordan vi ruster apotekssektoren til fremtiden.

“Vi ønsker, at apotekerne mere frit skal kunne åbne enheder, og at vi kan få mere fleksible åbningstider. De ændringer kan forbedre borgernes tilgængelighed til medicin uden at gå på kompromis med de vigtige principper om høj sikkerhed, uvildig rådgivning og faste, lave priser i hele landet,” siger formand Niels Kristensen i det netop udkomne årsskrift.

I det hele taget er det apotekernes vision, at apotekets beliggenhed, åbningstid, sortiment, ventetid, service og indretning skal opleves som meget tilfredsstillende. Opgaven med at fremtidssikre sektoren kræver også, at myndighederne tænker alternativt:
Lad apotekernes lægemiddelfaglige kompetencer komme i spil på andre områder, for eksempel i sundhedshuse eller over for kroniske patienter.

Bevar farmaceutejerskabet. Det er den bedste garanti for uvildig lægemiddelfaglig rådgivning.

Medicintilskudssystemet trænger til en justering. Vi ønsker balance, så vi både sikrer lave priser og har et gennemskueligt og retfærdigt system.

Læs meget mere i Politisk Årsskrift om apotekernes bud på en tilgængelig sektor, der også i fremtiden vil spille en væsentlig rolle for borgernes sundhed.

Læs mere i Politisk Årsskrift 2010 på www.apotekerforeningen.dk

For yderligere information:
Journalist Lise Møller Aarup, Danmarks Apotekerforening, telefon
24 23 51 50

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *