Anden runde venturekapital til Chempaq

Det danske medico–selskab Chempaq har netop fået tilført anden runde venturekapital. Vejen er dermed banet for en markedsintroduktion allerede til foråret 2004 af selskabets kompakte og meget konkurrencedygtige mini–analysator til blodcellemåling.

"Vi har fuld tillid til, at Chempaq vil føre prototypen på markedet til rette tid," siger Venture Manager Søren Friis fra ventureselskabet Symbion Capital, der sammen med InnFond p/s og Vækstfonden er gået sammen om at investere i Chempaq. "Chempaq har overholdt alle tidligere milestones, og virksomheden har en unik teknologi med et meget stort potentiale, der på grundlæggende vis kan forenkle diagnosticeringen af en lang række sygdomme," lyder det fra Symbion Capital. Analysatoren kan blandt andet lette livet for patienter i kemoterapi, samt de hospitaler og læger som arbejder med patienterne. Teknologien gør det muligt med stor præcision og meget billigt at måle antallet af blodceller, hvilket er nødvendigt i diagnosticeringen og behandlingen af mange sygdomme. Chempaq’s teknologi er tilmed så kompakt, at analysatoren kan transporteres i en håndtaske. De nuværende apparater på sygehusene er meget store og koster op mod en mio. kr. Det er investorernes og Chempaq’s forventning, at den nye teknologi med fordel vil kunne flytte blodanalyserne fra laboratoriet ud til patienter i ambulatorier og hos praktiserende læger.

Chempaq går nu i gang med at lave distributionsaftaler med førende internationale producenter af avancerede blodanalyse apparater. Direktør Peter Halken siger:
"Vi har en prototype parat til september 2003 og forventer proof of concept inden for de nærmeste måneder. Den seneste kapitaltilførsel er klar tilkendegivelse af, at vi er på rette spor." Chempaq er på under to år vokset fra 3 til 13 medarbejdere og flere eksperter søges nu til godkendelse, kvalitetssikring og produktion af analysatoren. I forbindelse med den seneste kapitalrejsning har en række af medarbejderne benyttet sig af muligheden for at blive medejere af virksomheden ved samlet at investere en lille mio. kr. i virksomheden. "Medarbejdernes investering er et godt signal både internt og eksternt om, at vi virkelig tror på vores teknologi og det kommende marked," fortæller Peter Halken.
 

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *