Region Hovedstaden og Sundhedsstyrelsen har afklaret akutberedskabet på Helsingør Hospital.
Efter en henvendelse fra Foreningen af Speciallæger udsendte Sundhedsstyrelsen 14. juni en vurdering af det akutte vagtberedskab på Helsingør Hospital. Den vurdering var udgangspunktet for et møde den 24. juni mellem styrelsen og Region Hovedstaden.
Ingen fare for patientsikkerheden
Sundhedsstyrelsen har nu tilkendegivet, at der ikke er nogen fare for patientsikkerheden ved akutmodtagelsen på Helsingør Hospital.
Orienteret om ansvar og håndtering
Det sker, efter at styrelsen er blevet orienteret om beredskabet, hvem der har det lægefaglige ansvar, og hvordan de dårligste patienter håndteres. Sundhedsstyrelsen vil derefter ikke foretage sig yderligere.
Døgnåben for medicinske patienter
Akutmodtagelsen på Helsingør Hospital er døgnåben for medicinske patienter henvist fra egen læge, vagtlæge eller akutlægebilerne i Region Hovedstaden.
Mindre skader i akutmodtagelsen
Desuden kan man henvende sig med mindre skader i akutmodtagelsen. Her vil langt de fleste skader kunne klares. Hvis der skal ske operationer eller andet, sørger akutmodtagelsen for, at man kommer det rette sted hen.
To læger i døgnvagt
To læger fra Medicinsk Afdeling er på vagt sammen med en anæstesisygeplejerske. De kan døgnet rundt øjeblikkeligt være til stede på hospitalets akutmodtagelse.
Anæstesilæge kun 15 minutter væk
Hvis der er behov for en anæstesilæge f.eks. til yderligere behandling eller transport af akut syge patienter til andre hospitaler, tilkaldes akutlægebilens læger, som er fremme på gennemsnitlig 15 minutter.
Medicinske patienter møder læge første døgn
Patienter, som indlægges på Medicinsk Afdeling, møder en medicinsk speciallæge indenfor nogle timer eller senest det første døgn efter indlæggelsen.
Alle får information i 2012
I 2012 vil alle borgere i Region Hovedstaden i øvrigt få information ind ad døren om de akutte tilbud, der er i hele regionen.