Advarsel mod kosttilskuddet MMS

Fødevarestyrelsen advarer igen forbrugerne mod at indtage de såkaldte Miracle Mineral Solution eller MMS kosttilskud. Det sker efter oplysninger fra England om, at kosttilskuddene ulovligt sælges fra engelske hjemmesider.

Fødevarestyrelsen advarede allerede i februar 2010 mod disse produkter, som på det tidspunkt blev markedsført fra to danske hjemmesider. Produkterne markedsføres ikke længere på de danske hjemmesider.

MMS-produkter kan indeholde en meget stærk opløsning af natriumklorit, som ifølge den engelske advarsel kan give bivirkninger som kraftig kvalme, opkast og diaré med efterfølgende risiko for dehydrering og reduceret blodtryk. Hvis produktet ikke opløses i tilstrækkelige mængder af vand, kan det desuden forårsage beskadigelser af de røde blodceller og tarmsystemet.

De engelske myndigheder oplyser i deres advarsel, at MMS bl.a. har været markedsført som et middel mod alt lige fra almindelig forkølelse til akne, fugleinfluenza, HIV, leverbetændelse og kræft. Tidligere har både de amerikanske og de canadiske fødevaremyndigheder advaret mod disse produkter og slået fast, at er der ikke er videnskabeligt belæg for, at MMS skulle kunne behandle nogen af de nævnte sygdomme.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at man som forbruger undgår produkter, som MMS med stærke natriumklorit opløsninger. Hvis man allerede har købt et af disse produkter, bør man enten kassere produktet eller aflevere det tilbage til forhandleren.

Hvis man lider af én af de ovennævnte sygdomme, bør man altid kontakte egen læge i stedet for at selvmedicinere med fx MMS-produkter.

Gode råd om kosttilskud

Søg grundige oplysninger om kosttilskud, hvis de forhandles over internettet, men ikke sælges i almindelige butikker.

Tjek Fødevarestyrelsens hjemmeside altomkost.dk og se om et kosttilskud er registreret hos Fødevarestyrelsen og dermed er omfattet af myndighedernes stikprøvekontrol.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *