Advarsel mod kosttilskud med planten sort slangerod

Fødevarestyrelsen advarer forbrugerne mod at købe kosttilskud som indeholder udtræk af den farlige plante sort sølvlys – også kaldet sort slangerod, som er mistænkt for at kunne give leverskader. Planten hedder på engelsk Black Cohosh og på latin Cimicifuga.

Flere steder på internettet har Fødevarestyrelsen konstateret, at de danske forbrugere via dansk- og engelsksprogede hjemmesider, bl.a. www.vitaviva.dk, www.shytobuy.dk og www.healthproducts.dk, har mulighed for at købe kosttilskud med den farlige planteingrediens.

Kosttilskud, som indeholder sort sølvlys, bliver f.eks. solgt under navne som Black Cohosh, Women s Support, Meno-Balance og V-RXTM for kvinder. Disse kosttilskud anprises som værende et supplement til kvinder i overgangsalderen.

Risiko for leverskader
Planten sort sølvlys/sort slangerod (Cimicifuga racemosa (L.) Nutt.) er under mistanke for at kunne give leverskader hos mennesker. Fødevarestyrelsen fraråder derfor forbrugerne at købe kosttilskud med planten.

Gode råd om kosttilskud
Fødevarestyrelsen råder forbrugerne til at være meget forsigtige og søge grundige oplysninger om kosttilskud, hvis de forhandles over internettet, men ikke sælges i almindelige butikker.

Hvis man vil sikre sig, at et kosttilskud er omfattet af myndighedernes stikprøvekontrol, kan man på hjemmesiden altomkost.dk tjekke, om kosttilskud er registreret hos Fødevarestyrelsen.

Fødevarestyrelsen opfordrer forbrugerne til generelt at være varsomme ved køb af kosttilskud på udenlandske hjemmesider. Hjemmesiderne er ikke underlagt de danske myndigheders kontrol.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *