Advarsel mod kosttilskud med Maca-planten

Fødevarestyrelsen advarer forbrugerne mod en række kosttilskud med den potentielt sundhedsskadelige planteingrediens Maca. Kosttilskudene forhandles under navnene Maca 500 mg, Horny Goat Weed & Catuaba, Tribolan, Maca Pro pulver, Maca Extreme, Red Maca, Maca Pro Powder 6.1 Cert Orga og Raw Maca Pulver.

Kosttilskuddene sælges fra flere udenlandske hjemmesider og markedsføres som energigivende og stimulerende på seksualdriften. Maca (Lepidium meyenii Walp) kan påvirke blodtrykket hos mennesker og har i dyreforsøg vist sig at kunne påvirke seksualadfærd og hormonsystemet. Sådanne virkninger er ikke acceptable i fødevarer.

Fødevarestyrelsen opfordrer forbrugere, der har købt produkterne, til at kassere dem.

Hjemmesiderne henvender sig til de danske forbrugere, men er registrerede i udlandet. Hjemmesiderne er derfor ikke underlagt de danske myndigheders kontrol, men Fødevarestyrelsen orienterer de udenlandske myndigheder.

Gode råd om kosttilskud

Fødevarestyrelsen råder forbrugerne til at være varsomme i forbindelse med køb af kosttilskud på internettet. Søg grundige oplysninger om kosttilskud, hvis de forhandles over internettet, men ikke sælges i almindelige butikker.

– Vær især varsom ved køb af kosttilskud på udenlandske hjemmesider, da de ikke er underlagt de danske myndigheders kontrol.

– Tjek Fødevarestyrelsens hjemmeside altomkost.dk, hvis du vil sikre dig, at et kosttilskud er registreret til markedsføring i Danmark og dermed omfattet af Fødevarestyrelsens stikprøvekontrol. Vær dog opmærksom på, at indholdet i et produkt, der sælges fra en udenlandsk hjemmeside, kan være anderledes, end indholdet i tilsvarende produkt, som sælges i Danmark. Du kan også på altomkost.dk finde oplysninger om indholdet i det produkt, der er registreret til markedsføring i Danmark.

Kontakt
Fødevarestyrelsens kosttilskudsgruppe; Christina Møller 72 27 62 89 og Mette Christiansen, tlf. 72 27 63 30.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *