Advarsel mod kosttilskud fra rawfoodshop.dk

Fødevarestyrelsen advarer nu de danske forbrugere mod hjemmesiden rawfoodshop.dk. Hjemmesiden markedsfører en række produkter, som Fødevarestyrelsen vurderer udgør en sundhedsrisiko. Produkterne indeholder planteingredienser, der kan påvirke hormonsystemet samt forårsage skader på centralnervesystemet.

Fødevarestyrelsens advarsel omfatter følgende produkter:

– Rå Maca-pulver (Latinsk navn Lepidium meyenii Walp.)
– Raw Sun Warrior-proteinpulver – indeholder Stevia
– Mucuna prurienspulver
– Steviapulver
– Raw Power Original – indeholder macaproteinpulver (Latinsk navn Lepidium meyenii Walp.)

EU-Kommissionen har nedlagt forbud mod at markedsføre planten Stevia som fødevare, da sikkerheden af denne plante ikke er tilstrækkeligt dokumenteret. I øjeblikket vurderer den europæiske fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA) sikkerheden af Stevia. Indtil der foreligger en godkendelse, må Stevia ikke markedsføres som en fødevare herunder indgå i kosttilskud.

Fødevarestyrelsen kan ikke udelukke, at der er andre produkter på hjemmesiden rawfoodshop.dk, som kan udgøre en sundhedsrisiko.

Hjemmesiden rawfoodshop.dk er registreret og hostet i Sverige, men har en juridisk adresse i København. Derfor har Fødevarekontrollens Rejsehold foretaget et kontrolbesøg på virksomhedens danske adresse dog uden at træffe de ansvarlige bag hjemmesiden. Den svenske virksomhed, der står bag hjemmesiden, har ikke reageret på Fødevarestyrelsens efterfølgende henvendelse.

Fødevarestyrelsen har orienteret de svenske myndigheder om hjemmesiden.

Fødevarestyrelsen råder generelt de danske forbrugere til at være varsomme ved køb af kosttilskud på internettet.

Gode råd om kosttilskud

Søg grundige oplysninger om kosttilskud, hvis de forhandles over internettet, men ikke sælges i almindelige butikker

Hvis man vil sikre sig, at et kosttilskud er omfattet af myndighedernes stikprøvekontrol, kan man på hjemmesiden altomkost.dk tjekke, hvilke kosttilskud, der er anmeldt til markedsføring i Danmark.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *