Advarsel mod farlige piller til kvinder i overgangsalderen

Fødevarestyrelsen advarer nu mod produkter med indhold af den farlige plante Cimicifuga racemosa også kaldet sort slangerod, sølvlysrod og black cohosh. Produkterne anprises som et supplement til kvinder i overgangsalderen mod hedeture og humørsvingninger. Indtagelse af Cimicifuga racemosa kan forårsage leverskader. Fødevarestyrelsen advarer særligt mod følgende produkter:

– Femivital
– Black Cohosh/Sort Cohosh
– Black Cohosh Cimicifuga
– Menozac

Produkterne bliver solgt fra en række udenlandske hjemmesider, som er rettede mod danske forbrugere. Hjemmesiderne er ofte på dansk og tilbyder dansk telefonsupport på danske telefonnumre. En af hjemmesiderne, www.doctorsnatural.dk, reklamerer bl.a. med at være ejet af en dansk læge.

Fødevarestyrelsen har tidligere advaret forbrugerne mod produkter med indhold af planten Cimicifuga racemosa. Fødevarestyrelsen opfordrer alle, der har købt produkterne, til at kassere dem.
De danske myndigheder har orienteret de relevante udenlandske myndigheder om hjemmesiderne.

Gode råd til forbrugerne
Udenlandske hjemmesider er ikke underlagt de danske myndigheders kontrol. Derfor skal du

– Være forsigtig ved køb af kosttilskud på internettet, især fra udenlandske hjemmesider.

– Søge grundige oplysninger om kosttilskud, hvis de forhandles over internettet, men ikke sælges i almindelige butikker.

– Være forsigtig, hvis produktindholdet ikke er angivet præcist.

Hvis du vil sikre dig, at et kosttilskud er registreret til markedsføring i Danmark og dermed omfattet af fødevaremyndighedernes kontrol, kan du finde oplysninger på Fødevarestyrelsens hjemmeside, Altomkost.dk.

Kontakt
​​Fødevarestyrelsens Rejsehold, Kosttilskudsgruppen:

Mette Christiansen, tlf. 72 27 63 30.
Anna Kousholt, tlf. 72 27 68 84.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *