5,8 millioner kroner til nyt innovationsprojekt om patienthoteller

Fremover skal patienterne både tilbydes genoptræning og undervises i at håndtere egen sygdom

Rådgivning og genoptræning mangler på dagens patienthoteller

Som navnet antyder, fungerer landets patienthoteller netop som hoteller. Det vil sige at patienterne transporteres fra hotellet til behandling på hospitalet og så tilbage igen. Samtidig er der hverken mulighed for genoptræning eller rådgivning på patienthotellet.

Mere end bare en seng at sove i
Med projektet Patienternes Hus vil Center for Sundhedsinnovation under Region Hovedstaden indrette patienthotellerne efter patientens behov. Fremtidens patienthoteller skal på denne måde udvikle sig i en retning, så de bliver mere end blot en seng at sove i.

Patienten kan selv håndtere sin sygdom i hjemlige omgivelser
I Patienternes Hus kan man lære at håndtere sine sundhedsproblemer, så man kan indrette sin hverdag efter det. Patienten med den kroniske sygdom kan eksempelvis lære, hvordan det telemedicinske udstyr virker og på den måde lære at håndtere sin sygdom i sit eget hjem.

Velinformerede patienter bliver aktive medspillere i behandlingen
– Nutidens patient er velinformeret og ved, hvad han vil have. Derfor skal der overdrages mere ansvar til patienten og de pårørende, der både kan være aktive medspillere og stærke ressourcer at trække på. I fremtidens patienthotel skal behandlingen foregå i et hjemligt miljø, hvor blandt andet patientens kost er noget, der skal lægges vægt på, siger chef for Center for Sundhedsinnovation, Susie A. Ruff.

Knap 6 millioner til projektet fra Økonomi- og Erhvervsministeriet
Økonomi- og Erhvervsministeret tror så meget på projektet, at Center for Sundhedsinnovation netop har fået på 5,8 millioner kroner til at gennemføre det.

Offentligt-privat samarbejde om brugerdreven innovation
Patienternes Hus er planlagt som et innovationssamarbejde mellem offentlige og private aktører (også kaldet OPI), som ved hjælp af brugerdreven innovation skal vise, hvordan en bedre patientservice kan øge værdien for såvel patient som hospital.

Fremtidens Patienternes Hus
Succeskriterierne for projektet er blandt andet, at der skal udvikles en række koncepter for nye patientservices klar til implementering, der skal skabes modeller for værdiskabende OPI-samarbejde, og der skal laves et udviklingskoncept for fremtidens Patienternes Hus samt forslag til de fysiske rammer og indretning.

For yderligere oplysninger:
Susie A. Ruff, centerchef, Center for Sundhedsinnovation, tlf. 40 83 96 37
Pressevagten, Region Hovedstaden, tlf. 70 20 95 88

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *