5 x 5 råd vedrørende havetrampoliner

Der er rigtig meget omtale af skader på de populærere havetrampoliner. En onlineforhandler tager bladet fra munden, og informere deres kunder om de risici der er, og hvordan de kan undgås, men også om de mange gode ting ved en trampolin.
 
Man har en etisk pligt til at informere om farerne, ved de produkter man sælger udtaler Michael Madsen, der driver onlineshoppen www.abilicaonline.dk
 
Der er mange ”eksperter” der udtaler sig om trampoliner i mediebilledet, og rigtig meget af det er også rigtigt. Der fokuseres dog meget på de skader der opstår og ikke, hvordan de undgås – og de kan undgås! På abilicaonline.dk har man lavet det store overblik med en simpel 5×5 råd vedrørende trampoliner.
 
Godt gang i salget
Vi sælger rigtig mange trampoliner i tiden. Det er mit klare indtryk gennem de mange kunder jeg taler med, at forældrene er meget opmærksomme, på de skader trampolinerne kan give. Der er dog mange, der ikke ved hvilke forholdsregler de skal tage. udtaler Michael Madsen
 
Ligeledes ytrer Michael Madsen sin bekymring ved, at stormagasiner og byggemarkeder sælger meget billige trampoliner i en for dårlig kvalitet. Dette gøres af sælgere, der ikke har den rette kompetence til at oplyse om, hvordan man bør bruge en trampolin.
 
I 2005 kom næsten 3.000 personer til skade, og skulle en tur på skadestuen, hvoraf de fleste var børn. Dette er skræmmende tal, og vi vil meget gerne gøre, det vi kan for at forhindre så mange skader som muligt. Tager man sine forbehold kan langt hovedparten forhindres. Det kan bl.a. nævnes at 80% af skaderne kommer, når der er mere end en på trampolinen.
 
Forstuvet ankel eller fede børn!
Som sagt kan langt de fleste skader undgås, men når børn udfolder sig vil der være nogen, der kan komme til skade. Det gælder for brug af trampoliner, klatre i træer, brug af rulleskøjter og skateboards m.m. Udover at fokusere på skaderne er det også vigtigt at fokusere på de mange gode ting der er ved trampoliner. Trampoliner er bl.a. gode for konditionen og motorikken. Man skal jo heller ikke bremse børn i fysisk udfoldelse. Trampolinskader er jo ikke et problem på højde med bl.a. fedme. Udtaler Michael Madsen
 
 5 Overordnede råd:
 
Sikkerhed og kvalitet
Børnenes adfærd
En ad gangen
Frit omkring trampolinen
Ha det sjovt!
 
Sikkerhed og kvalitet går hånd i hånd
Kig efter trampoliner der:
Kan tåle en stor personvægt, hvilket fortæller kvaliteten på konstruktionen.
Mange benpar så rammen hviler mange steder. (En trampolin på 4,3 meter skal have 6 benpar = 12 ben)
Kantpude der dækker fjedrene helt, og ikke sidder løst.
Mange fjedre. En trampolin på 4,3 meter skal have mindst 96 fjedre.
Trampolinens vægt. En trampolin på 4,3 meter skal veje omkring 90 kg.
Vælg eventuelt et sikkerhedsnet.
 
Børnenes adfærd er noget af det allervigtigste
De fleste skader sker grundet børnene overlades til dem selv inden de er klar til det. Prøv at påvirke deres adfærd, og observere dem. Så snart børnene bliver bedre vil de også lave svære ting på trampolinen. Lav eksempelvis en aftale med dem om, at de ikke må begynde at lave saltoer før der er en voksen der kan hjælpe til, og tage fra.
 
En ad gangen
80% af alle de børn, der kommer på skadestuen skyldes at der har været flere på trampolinen.
 
Frit omkring trampolinen
En ting er hvis man falder ned fra trampolinen, men falder man ned over på ting, der står rundt om trampolinen kan det give langt alvorligere skader. Vi anbefaler at der er frit mindst 1,5 meter rundt om trampolinen.
 
Ha det sjovt!
En trampolin er et fantastisk stykke udstyr, hvis man tager sine forbehold. Det er nemt at se at børnene har det rigtig sjovt. Mindst ligeså vigtigt er, at det er utroligt sundt for børnene. Trampoliner giver god motion/kondition og øver motorikken i høj grad.
 
 
5 x 5 råd vedrørende havetrampoliner
 
5 årsager til skader
5 hyppigste skader
5 råd ved brug af trampolin
5 råd når du køber trampolin (4,3 meter)
5 gode ting ved trampoliner
2 eller flere på trampolinen
37% er forvridninger/forstuvninger
 
En ad gangen
 
Trampolinen skal veje over 80 kg.
Det er fantastisk sjovt!
 
Fald ned fra trampolinen
 
26% er brækkede knogler
 
Observer børnene
 
Tåle en høj personvægt – over 130 kg.
 
Træner konditionen
 
Brug hvor dugen er våd
 
25% er knubs og blå mærker
 
Lav regler
 
Mange fjedre – Mindst 96 stk.
 
Træner balancen
 
Trampoliner i dårlig kvalitet
 
5% er åbne sår
 
Frit omkring trampolinen
 
Kantpolstring, der går helt ud over fjedrene
 
Træner musklerne
 
Andet legetøj på trampolinen
 
3% er sene/muskelskader
 
Ikke andet legetøj på trampolinen
 
Evt. køb et sikkerhedsnet
 
Træner motorikken
 
 
 

 

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *