30 år og på forkant med udviklingen

De Danske Vægtkonsulenter (DDV) har siden 1981 været 100 % på forkant med udviklingen inden for kostomlægning.

Vægttab og kostomlægning hænger uløseligt sammen. Det har været hele grundtanken i DDV s kostprogram siden den helt spæde start for 30 år siden. Og i dag er det et almindeligt kendt faktum, at man er, hvad man spiser. Utallige videnskabelige undersøgelser påviser i disse år, at man via sine kostvaner kan undgå overvægt og forebygge livsstilssygdomme, som f.eks. diabetes type 2, højt blodtryk og hjerte-karsygdomme. Det er essentielt for DDV s kostprogram, at man får en ernæringsmæssig rigtigt sammensat kost, der giver fuld dækning af vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer. Men da kaloriemængden er mindre end det, man tidligere har været vant til at spise, vil man i gennemsnit tabe 1 kilo om ugen helt uden at føle sult. Kodeordet er variation og brug af naturlige råvarer, pointerer DDV s grundlægger Inge Kauffeldt. Hun grundlagde den første DDV afdeling i 1981, og her 30 år senere kan hun med tilfredshed konstatere konceptets succes med en landsdækkende kæde på mere end 100 afdelinger. Her får i tusindvis af medlemmer via inspiration og undervisning nøglen til at omlægge deres livsstil, gennemgå et vægttab og få fornyet energi og livsglæde.

Hjælpen er altid nær

Baggrunden for DDV s succes skal helt sikkert findes i den coaching og disciplin, der er ind­bygget i programmet, for man er aldrig alene, når det bliver svært. Vægtkonsulenterne har selv erfaring med at gennemgå vægttab og kender dermed til betydningen af støtte, motivation og gode råd undervejs i processen. Kostprogrammerne er målrettet henholdsvis kvinder, mænd, unge og type 2 diabetikere, så der tages hensyn til de forskellige gruppers ernæringsbehov, siger Inge Kauffeldt.

Mange online medlemmer

Undervisningen, coachingen og vægttabene foregår også ude på en lang række danske arbejdspladser, hvor der hver dag er spis dig slank mad på menuen i kantinen. Hvis man foretrækker at gennemføre et vægttab hjemmefra, kan det også sagtens lade sig gøre at være online medlem af DDV. Inge Kauffeldt fejrer i virkeligheden 38 års jubilæum i branchen. Fra 1973 og indtil 1980 var hun nemlig konsulent for WeightWatchers (WW), der dengang var det eneste tilbud om kostomlægning til overvægtige danskere. Da de gik konkurs i 1980, stod Inge Kauffeldt med mange medlemmer, der var i fuld gang med et vægttabsforløb. Hun tog derfor beslutningen om at udvikle et helt nyt kostprogram, som var tilpasset danske forhold og dansk madkultur. Kostprogrammet blev udviklet i samarbejde med ernæringseksperter og læger, og året efter startede Inge Kauffeldt De Danske Vægtkonsulenter, der siden har hjulpet danskerne af med mere end 4.500.000 kilo. Min største ambition er at hjælpe overvægtige til vægttab. Ikke med pulver og piller, men med en kostomlægning, der rent faktisk virker. Jeg har prøvet det, mine konsulenter har prøvet det, og tusindvis af medlemmer har prøvet det og bevist, at det virker, understreger Inge Kauffeldt.

Læs mere her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *